0

Almanya, Pasifik Okyanusun Derinliklerinde ‘Hammadde’ Arıyor

Ticaret Bakanlığı’ndan alınan habere göre, Elektrikli otomobiller ve yenilenebilir enerji için önemli olan bakır, nikel ve kobalt gibi ham maddelerde ithalata bağımlı olan Almanya, Pasifik Okyanusu’nun 4 bin 500 metre derinliğinde hammadde arayarak bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor.

2011’de Deniz Teknolojileri Ulusal Master Planı’nda derin deniz madenciliğini öncelikli bir konu olarak tanımlayan Almanya, ham maddenin küresel ekonomi için öneminin giderek artmasıyla denizden hammadde ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

Şimdiye kadar elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerjilerin yayılması için acil ihtiyaç duyulan nikel, bakır ve kobalt gibi madenlerin ithalata bağımlı olan Almanya, derin deniz tabanından çıkarılacak bu madenlere gelecek yıllarda talebin yüksek olacağını öngörüyor.

Almanya Federal Yerbilimleri ve Doğal Kaynaklar Enstitüsü (BGR), Hawaii ve Meksika arasında denizde yaklaşık 4 bin 500 metre derinlikte deniz madenciliğinin çevresel etkilerini bilimsel olarak değerlendirmek için çalışmalar yapıyor.

Almanya’nın derin deniz madenciliği halen gelecek için bir vizyon olmasına rağmen, Uluslararası Çevre Örgütü Greenpeace gibi kuruluşlar ham maddenin çıkarılmasının okyanus ekosistemine ekonomist kalıcı olarak zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Related Posts

Call Now Button