0

İsmail Gülle “İnovatif Türkiye’yi Hep Beraber İnşa Edeceğiz”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla 2012 yılından itibaren düzenlenen, inovasyon ekosisteminin en büyük buluşması Türkiye İnovasyon Haftası bu yıl pandemi nedeniyle online olarak 25-26 Aralık tarihlerinde tüm dünyanın seyrine sunulacak.

8.Türkiye İnovasyon Haftası, global şirketlerin üst düzey yöneticilerinden, dünyaca ünlü konuşmacılara, fark yaratan uluslararası profesyonellere, inovasyonun fikir liderlerine, genç girişimcilere, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin yöneticilerinden, kamunun en üst düzey temsilcilerine kadar inovasyona dokunan tüm paydaşları bir araya getirecek.

İnovasyon odaklı proje sunumları, başarı hikayelerinin de yer alacağı İnovasyon Haftası’nda dünyanın en büyük şirketlerinden inovasyon uzmanları, projelerde fark ve etki yaratılmasına yardımcı olacak ilham dolu deneyimleri, tavsiyeleri paylaşacak.
“İlk Sanal İnovasyon Haftası’nı milyonlara ulaştıracağız”

TİM Başkanı İsmail Gülle “Türkiye İnovasyon Haftası’na bu yıl da ilgi o kadar yoğundu ki, firmalarımızın ve gençlerimizin dört gözle beklediği bu önemli projeyi ertelemeyi bir an olsun düşünmedik. Pandemi koşullarına titizlikle riayet ederek, çekimlerimizi 15 günde tamamladık. Birbirinden kıymetli isimler, “İnovatif Türkiye” adına pandemiye rağmen, İnovasyon ekosistemine destek olmak için bir araya geldi. Bu önemli projeye katılan tüm paydaşlarımıza, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Böylesi zor günlerde akademisyeniyle, ihracatçısıyla, girişimcisiyle, medyasıyla kenetlenerek, İlk Sanal İnovasyon Haftası’nı milyonlara ulaştıracaklarını anlatan Gülle İhracatta katma değerin ve yüksek teknolojili ihracatın artırılmasına yönelik çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini ifade etti.

Gülle; Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik konularının pandemi ile birlikte daha da öne çıktığına işaret ederek, ihracatçıların nicelik yerine, niteliğe odaklanmasını tavsiye etti. Gülle “Küresel ticarette önemli bir dönüşüm sürecinin arifesindeyiz. Bu süreçte rekabet, sadece “Fiyat odaklı” olmayacak. Yeni dönemde, “Sürdürülebilirlik” “Güvenli ve Çevreci Üretim” ve “Katma Değer” başlıkları, rekabet gücümüzü belirleyecek unsurlar olacak. Bu durum, sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı yepyeni bir ihracat stratejisine geçmemiz gerektiğini gösteriyor” dedi.

“Artık teknoloji ihraç eden bir Türkiye var”

Teknolojiyi hayal eden, tasarlayan, üreten ve ihraç eden bir Türkiye’nin artık var olduğuna vurgu yapan Gülle, “Stratejik sektörlerimizdeki bu başarıyı, tüm sektörlerimize yaymalıyız. Bu anlamda, Türkiye İnovasyon Haftası’nı eğitimden sanata, bilimden sağlığa, ihracattan dijital ve sosyal medyaya, her alanda etkili, tüm sektörleri kapsayan bir organizasyon haline getirdik. İnovasyon, söylemesi basit ama anlamı derin bir kelime. O kadar derin ki, tarihin başladığı yere kadar uzanıyor. Tarihin başladığı yer deyince elbette bahsettiğimiz bu topraklar, bizim topraklarımız. Binlerce yıldır bu topraklarda inovasyon; bazen medeniyet, bazen icat, bazen sanat, bazen tasarım, bazen fetih bazen de savunma oldu. İnovasyon bazen bir makine bazen de yerinde ve doğru bir karar oldu bizim için. Ama en büyük inovasyonumuz insanımız oldu. Türkiye’de ve dünyanın her yerinde olmazları olduran, hayalleri gerçeğe dönüştüren bilim insanlarımız, uzmanlarımız, yatırımcılarımız ve devlet adamlarımız ile inovasyon her zaman hayatımızın bir parçası oldu. Bugün de inovasyon adına Türkiye’nin en büyük projesi ihracat oldu. Kadınıyla erkeğiyle hayalleri gerçeğe dönüştüren güçlü ihracat ailesiyle geleceğe güvenle yürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İhracat inovasyonla, Türkiye ihracatla yükselecek”

Gülle, ihracatın inovasyonla, Türkiye’nin de ihracatla yükseleceğini söyleyerek “Bu aile için engel yok, imkansız yok, durmak yok. İnovasyon çözümdür, inovasyon değerdir, inovasyon atılımdır, inovasyon icabında kahramanlıktır, inovasyon ihracattır.” dedi.
Gülle ihracat ailesi olarak üzerlerine düşen tüm görev ve sorumlulukları almaya hazır olduklarını vurgulayarak, küresel tedarik zincirlerindeki bu dönüşümü en iyi şekilde değerlendirip, üretimde katma değeri arttırıp, gerçekleşecek yerli ve yabancı yatırımlarda da teknoloji transferi sağlanmasını gözetmek gerektiğine dikkat çekti.

“İnovasyon güvencemiz, ihracat geleceğimiz”

Gülle “Türkiye’nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG, üniversite sanayi işbirliğini güçlendiren kurumsal inovasyon sistemi mentorluk modelimiz İnoSuit, Türkiye’nin en genç ve inovatif ailesi İnovaTİM, ülkemizin en yaygın ve geniş kapsamlı girişimcilik ailesi TİM-TEB Girişim Evlerimizle her sektörde inovasyon ekosistemini destekliyor. Bugün katma değerli üretim, sürdürülebilirlik, markalaşma ve inovasyon alanlarında atacağımız her adım, İhracatla Yükselen Türkiye’nin teminatı olacaktır” dedi.

Related Posts

Call Now Button